Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

Επαγγελματικός Προσανατολισμός


Στο χώρο αυτό μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες, καινοτόμες δράσεις και υλικό που αφορούν στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

compass4c


Ενημερωτικό Υλικό                                                Επικοινωνία


 Στην καταγορία Επαγγελματικός Προσανατολισμός  μπορείτε να ενημερωθείτε ή και να αντλήσετε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αφορά Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από ΚΕΣΥΠ (Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) της χώρας, καθώς και από άλλους φορείς.

Στο κατωτέρω επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε τα συνημμένα του ενημερωτικού φυλλαδίου ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον τίτλο: «ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ», με υποστηρικτικό υλικό κάθε είδους για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, από την υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Λάρισας Ευπραξία Βλαχοδήμου.

«ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ»

Tο συνημμένο e-φυλλάδιο με τίτλο "Θέματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" περιέχει πληροφορίες, σύμφωνα με το Νόμο 4485/2017, για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το σχ. έτος 2-17-2018, και δημιουργήθηκε από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου Γεωργία Κωστοπούλου.

Το e-book «Πρακτικά διημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου 2017» ISBN 978-618-83372-0-6, έκδ. Δ.Δ.Ε. Αθήνας - ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου και επιμέλεια: Γεωργία Ι. Κωστοπούλου, περιλαμβάνει παρουσιάσεις από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές/τριες, των σπουδών σε 12 Πολυτεχνικές και Πανεπιστημιακές Σχολές και σε 40 Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Το e-book «Αγωγή Σταδιοδρομίας ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου 2016-2017» ISBN 978-618-82175-9-1, έκδοση της Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας - ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου και επιμέλεια: Γεωργία Ι. Κωστοπούλου, Υπεύθυνης ΣΕΠ - ΚΕ.ΣΥ.Π., περιλαμβάνει τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν στα σχολεία ευθύνης της και την Ημερίδα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τους

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε  το ενημερωτικό τεύχος  για τα  ΓΕΛ-ΕΠΑΛ με τον τίτλο "Πηγαίνω  στο σχολείο 2016-2017" από την Ε. Μπιλανάκη, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου.

"Πηγαίνω  στο σχολείο 2016-2017" για τα  ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε την παρουσίαση από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη, στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Περιστερίου, στα πλαίσια της ημερίδας "Καλλιέργεια δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία".

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε υλικο από την παρουσίαση (τρία συνημμένα αρχεία, παρουσίαση και υποστηρικτικό υλικό) στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Περιστερίου από την Υπεύθυνη ΣΕΠ, του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη με θέμα : "Κριτήρια και λήψη απόφασης".

"Κριτήρια και λήψη απόφασης"

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να βρείτε ενημερωτικό για το ΕΠΑΛ, από την Κυρία Κορδονούρη Αικατερίνη, υπεύθυνη ΣΕΠ, του ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας.

Στο ακόλουθο αρχείο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση με θέμα: "Ενημέρωση για Διεξόδους αποφοίτων Γυμνασίου" του Υπεύθυνου ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Παραστατίδη.

Επισυνάπτονται τα ψηφιακά βιβλία (ebooks) του Νικόλαου Φωτίου με τίτλο "Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο" και "Από το Λύκειο... στο Πανεπιστήμιο". Τα βιβλία είναι διαθέσιμα μέσω των ακόλουθων συνδέσμων: ebook "Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο" και ebook "Από το Λύκειο... στο Πανεπιστήμιο - Οδηγός Σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης 2017"

Σελίδα 1 από 5