Εκπαιδευτικές Επισκέψεις


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

Οι φορείς που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τα προγράμματά τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ. 

filoiGoulandri

Οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (www.filoi-gnhm.gr), είναι μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό σωματείο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Μουσείου το 1978. Σκοπεύουν στη στενότερη σύνδεση του Μουσείου με το κοινό του και στην απόκτηση ερευνητικού πνεύματος, σεβασμού και αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον.

Για τις δραστηριότητες Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2017 δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19-01-17, 14:29

politistikoparko3

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στην Κερατέα είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο βρίσκεται υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.
Στο χώρο του Πάρκου, συναντά κανείς αμπελώνες και μονάδες οινοποίησης, ελαιώνες και παραδοσιακές μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου, σιτοβολώνες, αλώνια, έναν αρχοντικό νερόμυλο, έναν θολωτό ξυλόφουρνο, βοτανόκηπους και πλήθος άλλων εκθεμάτων.
Μια έμπειρη ομάδα Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση μέσα από ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:
 Βότανα και Μυρωδικά
 Παλιά Επαγγέλματα
 Ψωμί
 Παλιά Παιχνίδια
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο των σχολείων και έχουν διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 229904210, 2103647200, 2109211812
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

 

epoxiDeinosauron

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ δραστηριοποιείται περισσότερο από μια δεκαετία στο χώρο του σχεδιασμού και υλοποίησης βιωματικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με την λαογραφία του τόπου μας, το περιβάλλον, την διατροφή και τον πολιτισμό, ώστε μέσα από τη γνώση του παρελθόντος, να διαμορφωθούν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

Η έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ» απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.
Τα εκθέματα δεινοσαύρων που υπάρχουν στο πάρκο, μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το πρόγραμμα διεξάγεται στο χώρο του Πολιτιστικού Πάρκου και έχει διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 229904210, 2103647200, 2109211812
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19-01-17, 14:30

EAMΣτο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιούνται δωρεάν προγράμματα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που πλαισιώνουν τη νέα περιοδική έκθεση «Οδύσσειες».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

 

paridiseB

Το Paradise Park είναι ένα σύγχρονο Βιωματικό και Αθλητικό πάρκο, το οποίο πραγματοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του είναι να προσφέρει στα παιδιά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, γνώσεις και εμπειρίες της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έχουν αφετηρία την επιστήμη και τον νέο τρόπο ζωής.

Τα 13 προγράμματα του Βιωματικού πάρκου είναι :
Παραγωγή κρασιού, Ο Μελισσοκόμος, Διατροφή και Υγεία, Ο Αγγειοπλάστης, Ο Γεωλόγος, , Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, , Αρχαία Χρόνια, Αθήνα-Μια βόλτα στην Ιστορία της, Το δάσος μας η Πάρνηθα, Άθληση και ψυχαγωγία, Πρώτες Βοήθειες, Ο Σχολικός Βραχόκηπος, GRAFFITI.

Η άρτια εκπαιδευτική ομάδα και οι ασφαλείς/πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του πάρκου, προσφέρουν στα παιδιά ερεθίσματα δημιουργικής σκέψης και γνώση μέσα από την βιωματική εμπειρία.
Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται σε γνωστικά επίπεδα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Η διάρκεια της επίσκεψης είναι έως 3,5 ώρες

Τοποθεσία: 1500 μέτρα από τον Κόμβο Μεταμόρφωσης στην Εθνική Οδό ή την Έξοδο 8 της Αττικής Οδού. Μεταμορφώσεως και Αγίας Σωτήρας Αχαρναί.

Κόστος ανά παιδί: 6 ευρώ από 100 παιδιά και άνω
6,5 από 50 έως 99 παιδιά
7€ από 20 έως 49 παιδιά
Ιδιωτικά σχολεία 7€ ανά παιδί

Κρατήσεις - πληροφορίες 210 2466466
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.paradisepark.gr

EthnikosDrymosOlympou

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου υλοποιεί ξεναγήσεις και προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης με συνοδεία εξειδικευμένου Ξεναγού Εθνικών Δρυμών σε μαθητές Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης, τόσο στην προστατευόμενη περιοχή ευθύνης του, όσο και στο εντυπωσιακό και ολοκαίνουργιο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Ο σύγχρονος εκθεσιακός χώρος του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας και αποτελεί τμήμα της έδρας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου είναι Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το ΥΠΕΝ και από τις βασικές αρμοδιότητες του είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις οικολογικές αξίες της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.
Το Κέντρο Πληροφόρησης είναι αφιερωμένο στον φυσικό πλούτο και στην πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού Βουνού της Ελλάδας, του Ολύμπου και προσφέρει τη δυνατότητα «εικονικής ανάβασης» στον επισκέπτη, από τους πρόποδες του βουνού ως τις ψηλότερες κορυφές του.
Η επίσκεψη γνωριμίας στο Κέντρο Πληροφόρησης μπορεί ακόμη να συνδυαστεί με οργανωμένη ξενάγηση σε επιλεγμένες θέσεις του Εθνικού Δρυμού (Θέση Ζηλνιά, Πριόνια, Ι. Μ. Αγ. Διονυσίου). Εάν κατά την οργανωμένη επίσκεψη κάποια ομάδα επιθυμεί και ξενάγηση εντός του Κέντρου Πληροφόρησης ή στην περιοχή ευθύνης, είναι απαραίτητο να προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2352083000, προκειμένου να προγραμματιστεί η διάθεση Οικοξεναγού υπαλλήλου του Φορέα.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Τ.Θ. 37, Τ.Κ. 602 00 ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Τηλ: 23520 83000, Fax: 23520 83974, e-mail: fedolymp_at_otenet.gr (αντικαταστήστε το _at_ με @)
Το Κέντρο Πληροφόρησης λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, 9:00-15:00

Οι ξεναγήσεις και τα προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες: www.olympusfd.gr

Επισυνάπτεται: Λογότυπο, Ενημερωτικό τρίπτυχο (όψη 1 και όψη 2) και Φωτογραφίες (1, 2, 3 και 4)

velos

Ο εκπαιδευτικός και πολιτισμικός φορέας Museum Friends© έχει σχεδιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:

 «Ανακαλύπτω τη σημασία και τις λειτουργίες του Αντιτορπιλικού Βέλος»

Πώς οργανώνεται η καθημερινότητα ενός πληρώματος σε ένα αντιτορπιλικό; Ποια είναι η ιστορία του Αντιτορπιλικού Βέλος; Ποια η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην ιστορία της Ελλάδος;  Οι μαθητές γίνονται ερευνητές και συγκεντρώνουν στοιχεία για τη σημασία και τη λειτουργία του Α/Τ Βέλος. Στη συνέχεια χωρίζονται σε ομάδες και αναλαμβάνουν να μελετήσουν και να αναδείξουν θέματα όπως  ναυσιπλοΐα, επικοινωνία, ναυτική ορολογία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός πλοίου, κ.λπ. Τέλος, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους στην ολομέλεια και φτιάχνουν την ομαδική αφίσα του Α/Τ Βέλος. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τόπος διεξαγωγής: Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος (Μ.Α.Α. Α/Τ ΒΕΛΟΣ)

Ηλικία μαθητών: 10-12 & 12-18 ετών( Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού & Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου& Λυκείου)

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Ωράριο διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων: 09:30-11:00 & 11:30-13:00 ή κατόπιν συνεννόησης.

Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ/άτομο

Πληροφορίες: 210 8056064, 6932840407

Museum Friends©

Κεραμεικού 4, Παράδεισος Αμαρουσίου, 151 25

Τηλ.: 210 8056064, 6932840407

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

GAK LarisasΤα Αρχεία Ν. Λάρισας καλούν τους μαθητές να γνωρίσουν το έργο της υπηρεσίας μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα και την ηλικία τους. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα προγράμματα:

Ψάχνοντας την ιστορία της πόλης

Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν αρχειακές πηγές για την έρευνά τους και μέσα από παλαιά συμβολαιογραφικά αρχεία εκπαιδεύονται στην άντληση ιστορικών πληροφοριών για την περίοδο της τουρκοκρατίας. Συγκεκριμένα, μελετώντας ένα συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Λαρίσης Αγαθάγγελου Ιωαννίδη οι μαθητές ανασύρουν  πληροφορίες για τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας τζαμιού στην πόλη της Λάρισας.

       (Απευθύνεται σε μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου. Διάρκεια  90’)

Ο θεσμός της προίκας

Τα παιδιά μέσα από μια σύντομη παρουσίαση πληροφορούνται για τη σύσταση και την εξέλιξη του Θεσμού της προίκας στη διάρκεια του χρόνου. Επίσης έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό - προικοσύμφωνα – ως ιστορικές πηγές να διεξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για το Θεσμό της προίκας.

 (Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Διάρκεια  90’).

Γίνομαι αρχειονόμος για μια μέρα

Οι μαθητές εξοικειώνονται βιωματικά με την υπηρεσία των Γενικών Αρχείων.  Με την καθοδήγηση των υπαλλήλων των ΓΑΚ τα παιδιά ταξινομούν και καταγράφουν ένα αρχείο.

          (Απευθύνεται σε μαθητές  3ης Γυμνασίου και Λυκείου. Διάρκεια  90’)

Τα παλιά θρανία λένε τη δική τους ιστορία

Τα παιδιά γνωρίζουν την  ιστορία της εκπαίδευσης και της μαθητικής ζωής στην μεταπολεμική Ελλάδα. Μέσα από μία παρουσίαση με φωτογραφίες οι μαθητές γνωρίζουν τον τρόπο διδασκαλίας και τη ζωή των μαθητών στο σχολείο. Εντοπίζουν, στοιχεία της πολιτιστικής ταυτότητας αλλά και της μαθητικής κουλτούρας σε δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να δουν πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η ιστορία της εκπαίδευσης με τα υπόλοιπα ιστορικά δρώμενα.

(Απευθύνεται σε μαθητές Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού και Γυμνασίου. Διάρκεια  90’)

Γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μέσα από αρχειακά τεκμήρια

Με διαδραστικό τρόπο προσέγγισης προσπαθούμε να δώσουμε στους μαθητές να καταλάβουν ότι τα αρχεία δεν  είναι αποθήκες  παλαιών  εγγράφων αλλά συλλογές ιστορικών τεκμηρίων που συνδέονται άμεσα με υπαρκτά μνημεία της πόλης. Έτσι, πραγματοποιούν μία σύντομη επίσκεψη σε τέσσερα μνημεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, φωτογραφίζουν και στη συνέχεια επιστρέφουν στα αρχεία όπου τους μοιράζονται τεκμήρια με  αναφορές στα μνημεία αυτά. Αφού διαβάσουν και καταλάβουν σε ποιο μνημείο αναφέρεται το καθένα δημιουργούν ένα κολάζ με τις φωτογραφίες και τα αποσπάσματα των τεκμηρίων.

(Η δράση αφορά μαθητές Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού και Α’-Β’ Γυμνασίου. Διάρκεια 2 ώρες.)

Προγράμματα για την διδασκαλία της τοπικής ιστορίας

  1. Μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας – Η αγροτική ζωή στη Λάρισα

Η ιστορία της Λάρισας, όπως και ολόκληρης της Θεσσαλίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την  καλλιέργεια της γης. Τόσο οι καθημερινές αγωνίες και ο μόχθος για τη σοδειά όσο και οι αγώνες για τη λύση του αγροτικού ζητήματος έχουν καταγραφεί στις σελίδες της Θεσσαλικής ιστορίας και τα αρχεία το αποδεικνύουν.

Μέσα από τεκμήρια διαφόρων αρχείων που έχουν στην κατοχή τους τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Λάρισας, μπορούν οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με τις πηγές από τις οποίες γράφεται η ιστορία και ν’ ανακαλύψουν τις διαδικασίες αυτές που, πολλές φορές, δεν φαντάζονται ότι εμπλέκονται στην παραγωγή ενός γεωργικού ή κτηνοτροφικού προϊόντος.

(Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού)

  1. Μαθαίνοντας την ιστορία του τόπου μας  –  Ηλεκτροδότηση της Λάρισας

Τα παιδιά γνωρίζουν την ιστορία της πόλης τους μέσα από το αρχειακό υλικό. Οι μαθητές ανακαλύπτουν πηγές που αναφέρονται στην ηλεκτροδότηση της πόλης. Σκοπός είναι να διαμορφωθεί η ιστορική συνείδηση, η κριτική σκέψη, το ενδιαφέρον για τον τόπο και να καταλάβουν οι μαθητές ότι η ιστορία βασίζεται σε πηγές και δεν γράφεται αυθαίρετα.

Απαραίτητο είναι να προηγηθεί επίσκεψη του εκπαιδευτικού στο χώρο, ώστε να καθορίσει τους στόχους της επίσκεψης και να επιλέξει το υλικό που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές. Οι μαθητές μπορούν να καταγράψουν τις πηγές που θα μελετήσουν, να τις επεξεργαστούν και να γράψουν εργασίες στην τάξη. Έτσι, οι μαθητές από παθητικοί επισκέπτες γίνονται ενεργητικοί ερευνητές και καλούνται οι ίδιοι να γράψουν ένα κομμάτι ιστορίας.

 (Απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού)

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από 1 Δεκεμβρίου 2016 έως 31 Μαΐου 2017 στο αρχειοστάσιο των Γενικών Αρχείων, στο 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, για ομάδες  25/50 μαθητών.

Το πρόγραμμα «Γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μέσα από τα αρχειακά τεκμήρια» θα πραγματοποιηθεί στην οδό Σκαρλάτου Σούτσου 10.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από 09.00 έως 14.00 στο τηλ. 2410-281425 (κ. Α. Μαμούρη).

Πληροφορίες για τα ΓΑΚ Λάρισας στην ιστοσελίδα http://gak.lar.sch.gr.

Τελευταία τροποποίηση στις 13-12-16, 12:32

nikameTiBia

Ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Φωτόγραμμα προσφέρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νικάμε τη βία και το σχολικό εκφοβισμό».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία: 

Αρχείο 1      Αρχείο 2

omilosAisthitikis

Ο «ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» είναι ένας νεοσύστατος μη κερδοσκοπικός σύλλογος (Α.Μ. Σωματείου: 31302) με σκοπό την επιμόρφωση κοινωνικών συνόλων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη φύση, την τέχνη και τον πολιτισμό. Στόχος μας η συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή, στην αισθητική και καλλιτεχνική παιδεία, στην γνωριμία με τη φύση, στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης.
Στα πλαίσια των σκοπών αυτών ο Όμιλός μας δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη φύση, το οποίο επιθυμεί να παρουσιάσει στα σχολεία της π/θμιας εκπαίδευσης Αττικής και περιφέρειας. Το πρόγραμμα «Βόλτα στη φύση» είναι κατάλληλα διαμορφωμένο σε επίπεδα για παιδιά
i. Προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας
ii. Α’ και Β’ δημοτικού
iii. Γ’ και Δ’ δημοτικού
iv. Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 Προβολή video και φωτογραφιών: οπτικοακουστική απόλαυση για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 Γνώση στο πολλαπλάσιο: 10 κατηγορίες ζώων και φυτών.
 Γνώση για όλους: όλα τα παιδιά συμμετέχουν με ασκήσεις, ερωταποκρίσεις, αινίγματα.
 Θεατρικό παιχνίδι: γινόμαστε μέρη της αλυσίδας της ζωής, μιμήσεις και μεταμφιέσεις για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
 Ζωγραφική (νηπιαγωγείο): αναμνηστικά σχέδια ζώων και φυτών.
 Μουσικοκινητική (νηπιαγωγείο): υπό τους ήχους μουσικής χορεύουμε, τραγουδούμε και σχηματίζουμε τον κύκλο της ζωής.
 Χρήση φυλλαδίου: από την Α’ δημοτικού και για όλες τις τάξεις.
 Επιπλέον κατηγορία-απολιθώματα: για τα παιδιά από Γ’ έως ΣΤ’ δημοτικού
 Εξαγωγή συμπερασμάτων και μηνυμάτων: τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι στη φύση δεν υπάρχουν διάσπαρτα ζώα και φυτά, αλλά το καθετί έχει τον ρόλο του, τη σημασία του και τον σκοπό του. Τα πάντα αποτελούν μέρη ενός συνόλου, πρόκειται για την αλυσίδα της ζωής.
 Ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης: οι μικροί μαθητές μαθαίνουν Ν’ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ.
Το οπτικοακουστικό υλικό (δίλεπτα φιλμάκια με πλάνα από τη φύση) και το έντυπο υλικό (σχέδια ζώων και φυτών για ζωγραφική, 3 φυλλάδια με ασκήσεις κατανόησης, κατηγορίες ζώων, φυτών, πού ζουν κλπ.) είναι στη διάθεσή σας εφόσον χρειαστεί.
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ χρηματοδοτείται από συνδρομές, χορηγίες και δωρεές και δε θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για τα δημόσια σχολεία.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού: Κατερίνα Παπαβασιλείου
Τηλ:6974062085
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16-12-16, 12:19

paradisepark

Το Paradise Park είναι ένα σύγχρονο Βιωματικό και Αθλητικό πάρκο, το οποίο πραγματοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τις απαιτήσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σκοπός του είναι να προσφέρει στα παιδιά, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, γνώσεις και εμπειρίες της ιστορίας και του πολιτισμού, αλλά και δράσεις που έχουν αφετηρία την επιστήμη και τον νέο τρόπο ζωής.
Τα 28 προγράμματα του Βιωματικού πάρκου είναι :
Από το σταφύλι στο κρασί, Από την ελιά στο λάδι, Από το σιτάρι στο ψωμί, Ο Γεωργός, Ο μικρός Κτηνοτρόφος, Ο Μελισσοκόμος, Τα γαλακτοκομικά μας, Εργαστήρι σοκολάτας και μπισκότου, Διατροφή και λαϊκή αγορά, Διατροφή και δημητριακά, Ο Αγγειοπλάστης, Ο Γεωλόγος, Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Η Μυθολογία μας, Προ-ιστορία, Αρχαία Χρόνια, Βυζαντινά Χρόνια, Αθήνα-Μια βόλτα στην Ιστορία της, Κυκλοφοριακή αγωγή, Το δάσος μας η Πάρνηθα, Άνθρωπος και άλογο, Πρώτες βοήθειες, Τα ξεχασμένα παιχνίδια, Άθληση και ψυχαγωγία, Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, Αποκριάτικο πρόγραμμα, Πασχαλινό πρόγραμμα.

Η άρτια εκπαιδευτική ομάδα και οι ασφαλείς/πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του πάρκου,
προσφέρουν στα παιδιά ερεθίσματα δημιουργικής σκέψης και γνώση μέσα από την βιωματική
εμπειρία.
Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται σε 5 γνωστικά επίπεδα, ανάλογα με την ηλικία των
παιδιών. 1ο επίπεδο Γυμνάσιο, 2ο επίπεδο Ε’ & ΣΤ’, 3ο επίπεδο Γ’ & Δ, 4ο επίπεδο Α’ & Β’ και 5ο
επίπεδο Νήπια/Παιδικοί Σταθμοί.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικό και ψυχαγωγικό
πρόγραμμα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.
Η διάρκεια της επίσκεψης είναι έως 3,5 ώρες
Τοποθεσία: 1500 μέτρα από τον Κόμβο Μεταμόρφωσης στην Εθνική Οδό ή την Έξοδο 8 της
Αττικής Οδού. Μεταμορφώσεως και Αγίας Σωτήρας Αχαρναί.
Κόστος ανά παιδί: 6 ευρώ από 100 παιδιά και άνω
6,5 από 50 έως 99 παιδιά
7€ από 20 έως 49 παιδιά
Ιδιωτικά σχολεία 7€ ανά παιδί

Κρατήσεις - πληροφορίες 210 2466466
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.paradisepark.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 13-12-16, 11:00
Σελίδα 1 από 6