Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη

7-04-17, 12:35

Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους μαθητές

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, αποτελεί μη κερδοσκοπικό φορέα και έχει εγκριθεί από την Ελληνική Πολιτεία (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας) για να οργανώσει και να προωθήσει την ανακύκλωση συσκευασιών σε όλη τη χώρα.

Βασική συνιστώσα των Προγραμμάτων που εφαρμόζει το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό, για την περίοδο έως 28 Μαΐου 2017 η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ διοργανώνει: “Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους μαθητές” στο 1ο πανευρωπαϊκό Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με σημαντικά έπαθλα στα τρία πρωτεύοντα σχολικά τμήματα.

Ο Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους μαθητές απευθύνεται στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Εν προκειμένω, οι μαθητές σας θα μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν στο:
ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ το 1ο ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στην ΕΥΡΩΠΗ (Λεωφ. Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι Αττικής)

Από το «Πολυκέντρο Ανακύκλωσης», που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης συσκευασιών παγκοσμίως, αλλά και τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, κάθε φορά που θα επιστρέφονται οι συσκευασίες, θα εκτυπώνεται αυτόματα προς τους μαθητές το κουπόνι συμμετοχής του «Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης».

Τα τρία σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα μεγάλα δώρα – έπαθλα που έχουν οριστεί, με στόχο την προσέλκυση των μαθητών για τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Tα (3) μεγάλα ΔΩΡΑ – ΕΠΑΘΛΑ του «Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης», είναι τα ακόλουθα:
1ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με την μεγαλύτερη συμμετοχή:
Ταξίδι 4 ημερών στο Παρίσι με επίσκεψη στην Eurodisney, στο Μουσείο του Λούβρου και ξενάγηση στα αξιοθέατα του Παρισιού και ένα Tablet, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.
2ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με την δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:
Ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο με ξενάγηση στα αξιοθέατα της Ρόδου (Παλαιά Πόλη, Παλάτι των Ιπποτών, επίσκεψη στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, Ενυδρείο κ.ά.) και μία Action Camera, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.
3ο Δώρο – Έπαθλο,για το σχολικό τμήμα με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή
Ένα (1) Ποδήλατο και ένα (1) MP4, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

Στην περίπτωση που το 1ο ή 2ο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό Σχολείο, τότε τα ΔΩΡΑ-ΕΠΑΘΛΑ θα είναι (για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος):

1ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή:
Είκοσι (20) ημερήσιες εισόδους σε Fun Park της Αττικής & ένα (1) Tablet.
2ο Δώρο – Έπαθλο, για το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:
Μονοήμερη εκδρομή στον Πολυχώρο Δράσης, Αθλητικής Ψυχαγωγίας και Παιχνιδιού “The Ranch” στην ορεινή Κορινθία (με μεταφορά, εισιτήριο εισόδου και γεύμα) , μία (1) επίσκεψη στο “Αττικό Ζωολογικό Πάρκο” (με μεταφορά, εισιτήριο και σνακ) και μία (1) Action Camera.

Σημειώνεται ότι σε όλους του μαθητές θα σταλεί ειδικό ενημερωτικό υλικό καθώς και οι όροι του Διαγωνισμού, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο Πάρκο Ανακύκλωσης θα παρακολουθούν το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θα φτιάχνουν έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα ξεναγούνται στο βοτανικό κήπο και την οικολογική λίμνη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενημερώσετε για την ώρα και ημέρα που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την επίσκεψη καλώντας τη «Γραμμή Ανακύκλωσης» στο 801 11 67890

Σημειώνεται ότι ο στόχος του “Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης για τους μαθητές”, ο οποίος θα διαρκέσει έως 28 Μαΐου 2017, είναι η εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης, στο οποίο να μπορούν οι μαθητές να ανακυκλώνουν άδειες μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος (μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και πετρελαίου, εξοικονόμηση πρώτων υλών, μείωση επικινδύνων ρύπων κ.ά.) , επιτυγχάνοντας σημαντικά αποτελέσματα και για την Εθνική Οικονομία.

Με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση, τη δική σας αλλά και των μαθητών σας, συνημμένα θα βρείτε:

1. Τη σχετική ΑΙΓΙΔΑ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

2. Το σχετικό Ενημερωτικό Φυλλάδιο με τους όρους του “Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού για τους μαθητές”

Διαβάστηκε 2590 φορές